Maksuvalvonta ja perintä

Tehosta rahan kiertoa laskujen automaattisella seurannalla, maksuvalvonnalla ja suoritusten tilityksellä. Saat automatisoidun maksuvalvonnan aina osana laskutusohjelmaa ja laskurahoituspalvelua. Automaatiolla voidaan vähentää manuaalisten toimenpiteiden määrää, nopeuttaa kassavirran kiertoa sekä vähentää luottotappioiden määrää

Automatisoinnilla saavutat positiivisia vaikutuksia ja hyötyjä

Arvosta omaa aikaasi ja helpota arkeasi

 

Kokemuksemme mukaan automaation käyttöönottoa arastellaan, koska pelätään automatisoinnin mahdollisia negatiivisia vaikutuksia asiakaskokemukseen.

Monesti lopputulos on kuitenkin päinvastainen. Yhä useampi yritys ulkoistaa maksuvalvonnan ja automatisoi toimet. Välittömät hyödyt yritykselle ovat ajan säästö, omien työtehtävien selkeytyminen ja maksamisen asiakaspalvelu omille asiakkaille. Automatisoitu maksuvalvonta ja perintä tehostaa rahan kiertoa.

Vapaaehtoinen perintä

 

Lain mukaan asiakkaalle on lähetettävä kirjallinen maksumuistutus ennen kuin saatavan voi siirtää perintään. Asiakkaalle lähetetään maksumuistutus, jos laskua ei ole maksettu laskun alkuperäiseen eräpäivään mennessä. Maksumuistutus lähtee meiltä automaattisesti. Jos suoritusta ei ole tullut maksumuistutuksen erääntymisenkään jälkeen, lasku siirtyy perintään. Perintään siirretyn laskun tulee olla selvä ja riidaton. Mikäli asiakas on kiistänyt laskun tai reklamoinut laskun sisällöstä ja/tai summasta, voi laskun perintään liittyvistä vaihtoehdoista olla yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostilla. 

Yritysperintä

 

Yritysperinnässä käytämme kirjeperintää eli maksuvaatimuksia, mutta myös tarvittaessa trattaperintää. Tratta on julkisuusuhkainen maksukehotus. Trattaperintää voi käyttää vain riidattomien yrityssaatavien perinnässä. Kuluttajaperinnässä käytämme kirjeperintää. Maksuvaatimusten eli perintäkirjeiden tueksi tuomme tarvittaessa myös puhelinperinnän. Maksusuunnitelmat ovat myös tärkeä osa vapaaehtoista perintää, niin yritys- kuin kuluttajaperinnässäkin.

Oikeudellinen perintä


Vapaaehtoinen perintä ei aina tuota tulosta, ja silloin toimeksiantaja voi harkita saatavan siirtoa oikeudelliseen perintään. Tällöin käräjäoikeuteen lähetetään haastehakemus ja riidattomalle saatavalle voidaan hakea täytäntöönpanokelpoinen päätös tai tuomio. Ulosottokelpoisen tuomion saavuttua, se siirretään pääsääntöisesti heti suoraan ulosottoon. Tuomiosta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietoihin.

Laskutuksen jatkumona hoidamme erääntyneiden saatavien muistuttamisen ja tarvittavat perintätoimet

Muistuttamalla saat lyhyemmät maksuviiveet. Sujuva laskutus ja rahankierto on edellytys yrityksen menestymiselle. Ammattimaisesti hoidettu laskutus tehostaa rahan kiertoa ja on tärkeä osa yrityskuvaasi. Ilman tehokasta saatavien valvontaa ja oikea-aikaisia toimenpiteitä rahankierto yrityksessä hidastuu ja luottotappiot kasvavat. Me pidämme huolen siitä, että perintä on sujuvaa, eikä yrityksesi raha ei jää makaamaan asiakkaillasi vaan se on käytössä tililläsi.

Perintäprosessissa noudatetaan lainsäädäntöä ja hyvää perintätapaa. 

Kokemuksia laskun elinkaaripalvelusta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Certum perintä
Tilitoimisto FaktaCount tarjoaa asiakkailleen taloushallintoa, neuvontapalveluita sekä liiketoiminnan ohjelmistoratkaisuja ympäri Suomen. Yritys tunnetaan hyvästä ja miellyttävästä asiakaspalvelustaan, mikä olikin syy miksi FaktaCountista tuli Certumin perintä– ja rahoitusasiakas.   Kun FaktaCountin toimitusjohtaja Tomi Lerto sai puhelun Certumilta pari vuotta sitten hän ei ollut aktiivisesti etsinyt uutta

Lue lisää aiheesta

Certum on voimakkaassa kasvussa oleva 30 henkeä työllistävä moderni rahoitus- ja taloushallinnon palveluja tarjoava yritys. Tarjoamme opintojensa loppuvaiheessa olevalle kauppatieteiden tai viestinnän opiskelijalle harjoittelupaikkaa. Tehtäviisi kuuluu videoiden tekeminen, presenssin vahvistaminen sosiaalisessa mediassa, markkinointi- ja myyntitapojen sekä asiakaskokemuksen kehittäminen läheisessä yhteistyössä myyntitiimin kanssa. Työkavereiksesi saat mukavan