Maksuvalvonta ja perintä

Tehosta rahan kiertoa laskujen automaattisella seurannalla, maksuvalvonnalla ja suoritusten tilityksellä. Saat automatisoidun maksuvalvonnan aina osana laskutusohjelmaa ja laskurahoituspalvelua. Automaatiolla voidaan vähentää manuaalisten toimenpiteiden määrää, nopeuttaa kassavirran kiertoa sekä vähentää luottotappioiden määrää

Automatisoinnilla saavutat positiivisia vaikutuksia ja hyötyjä

Arvosta omaa aikaasi ja helpota arkeasi

 

Kokemuksemme mukaan automaation käyttöönottoa arastellaan, koska pelätään automatisoinnin mahdollisia negatiivisia vaikutuksia asiakaskokemukseen.

Monesti lopputulos on kuitenkin päinvastainen. Yhä useampi yritys ulkoistaa maksuvalvonnan ja automatisoi toimet. Välittömät hyödyt yritykselle ovat ajan säästö, omien työtehtävien selkeytyminen ja maksamisen asiakaspalvelu omille asiakkaille. Automatisoitu maksuvalvonta ja perintä tehostaa rahan kiertoa.

Vapaaehtoinen perintä

 

Lain mukaan asiakkaalle on lähetettävä kirjallinen maksumuistutus ennen kuin saatavan voi siirtää perintään. Asiakkaalle lähetetään maksumuistutus, jos laskua ei ole maksettu laskun alkuperäiseen eräpäivään mennessä. Maksumuistutus lähtee meiltä automaattisesti. Jos suoritusta ei ole tullut maksumuistutuksen erääntymisenkään jälkeen, lasku siirtyy perintään. Perintään siirretyn laskun tulee olla selvä ja riidaton. Mikäli asiakas on kiistänyt laskun tai reklamoinut laskun sisällöstä ja/tai summasta, voi laskun perintään liittyvistä vaihtoehdoista olla yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostilla. 

Yritysperintä

 

Yritysperinnässä käytämme kirjeperintää eli maksuvaatimuksia, mutta myös tarvittaessa trattaperintää. Tratta on julkisuusuhkainen maksukehotus. Trattaperintää voi käyttää vain riidattomien yrityssaatavien perinnässä. Kuluttajaperinnässä käytämme kirjeperintää. Maksuvaatimusten eli perintäkirjeiden tueksi tuomme tarvittaessa myös puhelinperinnän. Maksusuunnitelmat ovat myös tärkeä osa vapaaehtoista perintää, niin yritys- kuin kuluttajaperinnässäkin.

Oikeudellinen perintä


Vapaaehtoinen perintä ei aina tuota tulosta, ja silloin toimeksiantaja voi harkita saatavan siirtoa oikeudelliseen perintään. Tällöin käräjäoikeuteen lähetetään haastehakemus ja riidattomalle saatavalle voidaan hakea täytäntöönpanokelpoinen päätös tai tuomio. Ulosottokelpoisen tuomion saavuttua, se siirretään pääsääntöisesti heti suoraan ulosottoon. Tuomiosta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietoihin.

Laskutuksen jatkumona hoidamme erääntyneiden saatavien muistuttamisen ja tarvittavat perintätoimet

Muistuttamalla saat lyhyemmät maksuviiveet. Sujuva laskutus ja rahankierto on edellytys yrityksen menestymiselle. Ammattimaisesti hoidettu laskutus tehostaa rahan kiertoa ja on tärkeä osa yrityskuvaasi. Ilman tehokasta saatavien valvontaa ja oikea-aikaisia toimenpiteitä rahankierto yrityksessä hidastuu ja luottotappiot kasvavat. Me pidämme huolen siitä, että perintä on sujuvaa, eikä yrityksesi raha ei jää makaamaan asiakkaillasi vaan se on käytössä tililläsi.

Perintäprosessissa noudatetaan lainsäädäntöä ja hyvää perintätapaa. 

Kiinnostuitko maksuvalvonnasta ja perinnästä?
Ota yhteyttä niin jutellaan!

"*" näyttää pakolliset kentät

Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kokemuksia laskun elinkaaripalvelusta

Heinolalainen LVI Lämpöpaja suunnittelee ja asentaa energiatehokkaita lämmitysjärjestelmiä kaikenkokoisiin kiinteistöihin. Yritys on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia, mutta koronapandemia rokotti LVI Lämpöpajan kassaa tavalla, joka uhkasi toiminnan tulevaisuutta. Taloushuoliinsa LVI Lämpöpaja sai apua Certumilta.   ”Koronakurjuuden keskellä viime talvena yrityksemme talousasiat alkoivat olla ihan solmussa.

Lue lisää aiheesta

Puhelinmyyntiin on tulossa merkittävä muutos vuoden 2023 alussa, kun kuluttajasuojalaki uudistuu 1.1.2023. Puhelinmyyntiin otetaan vuoden alussa käyttöön kirjallinen vahvistus sopimuksesta, joka on tehty puhelimitse. Käytännössä kirjallinen vahvistus tarkoittaa, että myyjän on lähetettävä puhelinmyynnin jälkeen kuluttajalle kirjallinen tarjous, jonka kuluttaja hyväksyy kirjallisesti. Tarjous voi olla paperinen
Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?