helppo ottaa käyttöön

Ota heti laskutusohjelma käyttöön tai liitä palvelut osaksi nykyistä ratkaisuasi. Muistutus- ja perintäpalvelu on erillinen osa Certumin laskutuspalvelua.

tehosta rahan kiertoa

Laskujen automaattinen seuranta, maksuvalvonta ja suoritusten tilitys. Muistutus- ja perintäpalvelu sekä laskurahoitus samassa järjestelmässä.

säilytä asiakassuhteet

Ammattimainen asiakaspalvelu yhdistettynä asialliseen perintäprosessiin on tehokasta ja asiakassuhteita kunnioittavaa. Pidä reskontra ehjänä ja vahvista nykyistä järjestelmääsi Certumin palveluilla.

Perintäpalvelua ammattimaisesti

Sujuvaa perintäpalvelua

Laskutuksen luonnollisena jatkumona hoidamme myös erääntyneiden saatavien muistuttamisen sekä tarvittavat perintätoimet. Perintäprosessissa noudatetaan lainsäädäntöä sekä hyvää perintätapaa. Certum perintä hoitaa reskontrasi ammattimaisesti alusta loppuun asti.

Maksun viivästyminen voi johtua monestakin asiasta – selvitämme tilanteen

Maksujen laiminlyöntiin voi olla monenlaisia syitä. Aina kannattaa selvittää ensin mitä on tapahtunut tai mennyt mahdollisesti vikaan ja toimia vasta sitten – laskutuksessa on saattanut sattua myös virhe, josta asiakas ilmoittaa vasta eräpäivän jälkeen tai maksumuistutuksen saatuaan. Mikäli ongelmat ovat samojen asiakkaiden kohdalla toistuvia, on syytä harkita perintätoimia.

Voit luoda ja lähettää laskut nykyisessä järjestelmässäsi ja siirtää ne joko verkkolaskuina tai laskuaineistona rajapinnan kautta meille.

  • luo laskut nopeasti ja helposti, missä ja milloin tahansa
  • verkkolaskut yrityksille ja kuluttajille, sähköpostilaskut kuittauksella, paperilaskut tulostuspalveluun
  • voit lisätä laskuihin oman logosi
  • voit hakea osoite- ja verkkolaskutustiedot suoraan ohjelmasta uutta asiakasta tai laskua luodessa
  • voit käyttää aiempaa laskua uuden laskun pohjana
  • tuoterekisteri, asiakasrekisteri ja laskuarkisto
  • kirjanpitoraportit, myyntiraportit ja kustannuspaikat
  • tarjoukset, tilausvahvistukset ja yksinkertainen varastokirjanpito
  • toistuvaislaskutus, laskuliitteet, määrälaskenta ja kuittien tulostus
  • laskupohjien kielivaihtoehdot: suomi, ruotsi ja englanti

Jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, aloitetaan vapaaehtoiset perintätoimet maksumuistutuksen lähettämiselle. Maksumuistutus on edellytys sille, että saatavasta voidaan lähettää maksuvaatimus tai aloittaa trattaperintä. Maksumuistutuksen voi myös lähettää itse, mutta meidän kautta kokonaisprosessiin kuuluen se onnistuu vaivattomasti. Perintään siirrettävän laskusaatavan tulee olla selvä ja riidaton. Yrityksien ja kuluttajien vapaaehtoisessä perinnässä käytämme kirjeperintää. Yritysperinnässä käytämme tarvittaessa myös trattaperintää.

On turha yllättyä jälkikäteen asiakkaiden maksuvaikeuksista, kun luottotiedot voi tarkistaa etukäteen ja hyvin edullisesti. Näin voit välttää turhat karikot sekä säästää kallista aikaa. Certum Laskutuspalvelussa voit tehdä maksuhäiriö- ja rating-luottotietokyselyt suoraan ohjelmasta.

Seuraa asiakkaidesi maksukäyttäytymistä helposti. Saat automaattisesti kaikkien asiakkaidesi maksuviivetiedot ja voit nähdä tiivistetysti parhaiten ja huonoiten maksavat asiakkaasi.

Vapaaehtoisen perinnän ollessa tulokseton, voidaan saatava siirtää oikeudelliseen perintään. Oikeudellisessa perinnässä saatavalle haetaan käräjäoikeudesta ulosottokelpoinen tuomio ja velan perintää voidaan jatkaa ulosotossa. Tuomion perusteella asiakkaan luottotietoihin tallennetaan maksuhäiriömerkintä. Oikeudellinen perintä lisää maksettavia kuluja, sillä asiakkaalle tulee korvattavaksi myös oikeudenkäynti- sekä ulosottokulut.

Ota yhteyttä, kun haluat sujuvuutta laskutukseen tai perintäpalveluihisi

Sujuva palvelu on kaikkien osapuolten etu

ota yhteyttä

Sain perintäkirjeen – mitä seuraavaksi?

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos haluat sopia maksuajasta tai tehdä maksusuunnitelmaehdotuksen sekä jos sait haastekirjeen tai haluat huomauttaa laskuun liittyvistä asioista.

Saat lisäohjeita tältä sivulta

Muista olla meihin yhteydessä aina ennen laskun/perintäkirjeen eräpäivää.
Certum Perintä puh: 010 5678 802 / maksunvalvonta@certum.fi

Sivuston suunnittelu ja toteutus: Bermuda