JAA

Auton ostaminen – omiin vai firman nimiin?

Kun harkitset auton ostamista liiketoimintaasi varten, yksi keskeinen kysymys on, tuleeko auto rekisteröidä omiin vai yrityksen nimiin. Päätöksen tekeminen voi vaikuttaa sekä henkilökohtaiseen talouteesi että yrityksesi verotukseen, joten on tärkeää ymmärtää eri vaihtoehdot ennen päätöksen tekemistä.

Auto omiin nimiin?

Jos päätät hankkia auton omiin nimiisi, se tarkoittaa, että auto rekisteröidään sinun henkilökohtaisiin nimiisi, ja olet auton omistaja. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos käytät autoa sekä henkilökohtaiseen että liiketoiminnalliseen käyttöön. Tässä tapauksessa voit vähentää tietyt kulut verotuksessasi, kuten polttoaineen ja ylläpidon, jotka liittyvät liiketoimintaan. Kuitenkin, sinun on pidettävä tarkkaa kirjaa kaikista liiketoiminnallisiin matkoihin liittyvistä kuluista ja eriytettävä ne selkeästi henkilökohtaisista menoista.

Auto firman nimiin?

Toinen vaihtoehto on hankkia auto yrityksen nimiin. Tämä tarkoittaa, että yrityksesi on auton virallinen omistaja, ja kaikki siihen liittyvät kulut, kuten hankintakustannukset, polttoaine ja ylläpito, voidaan vähentää suoraan yrityksen verotuksessa. Tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto, jos aiot käyttää autoa pääasiassa liiketoimintasi tarpeisiin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jos käytät autoa myös henkilökohtaisiin tarkoituksiin, sinun on pidettävä tarkkaa kirjaa liiketoiminnallisten ja henkilökohtaisten matkojen erottamisesta. Henkilökohtaiseen käyttöön liittyvät kustannukset eivät yleensä ole vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa.

Lisäksi auto yrityksen nimissä voi aiheuttaa joitain hallinnollisia ja verotuksellisia velvoitteita, kuten säännölliset kirjanpito- ja raportointivaatimukset. On suositeltavaa keskustella kirjanpitäjän tai veroneuvojan kanssa, joka tuntee paikalliset verolait ja yritystoiminnan vaatimukset, ennen kuin teet päätöksen auton rekisteröinnistä yrityksen nimiin.

Molemmilla vaihtoehdoilla on omat etunsa ja haittansa, ja on tärkeää harkita tarkasti, mikä vaihtoehto sopii parhaiten sinun ja yrityksesi tarpeisiin.

Molempien vaihtoehtojen TOP 3 hyötyä


Auto omiin nimiin:

  1. Joustavuus: Kun auto on omiin nimiisi, voit käyttää sitä sekä henkilökohtaisesti että liiketoiminnallisesti. Tämä antaa sinulle suuremman joustavuuden päätettäessä, miten ja milloin käytät autoa.
  2. Kulujen vähentäminen: Voit vähentää tietyt kulut, kuten polttoaineen ja ylläpidon, liiketoiminnan kuluina verotuksessasi, jos ne liittyvät liiketoimintaasi.
  3. Helppo hallinta: Hallinnolliset velvoitteet voivat olla yksinkertaisemmat, koska auto ei ole suoraan yrityksen omaisuutta. Sinun on kuitenkin pidettävä tarkkaa kirjaa liiketoiminnallisista menoista erillään henkilökohtaisista menoista.

 

Auto firman nimiin:

  1. Verohyödyt: Autoon liittyvät kustannukset, mukaan lukien hankintakustannukset, polttoaine ja ylläpito, voidaan vähentää suoraan yrityksen verotuksessa. Tämä voi merkittävästi pienentää yrityksesi verotettavaa tuloa.
  2. Selkeys: Kun auto on yrityksen nimissä, erottelu liiketoiminnallisista ja henkilökohtaisista kuluista on usein selvempää, mikä helpottaa kirjanpitoa ja veroraportointia.
  3. Liiketoiminnan imago: Auto firman nimiin rekisteröitynä voi vahvistaa yrityksesi ammattimaista imagoa ja luotettavuutta asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden silmissä.

Päätös siitä, rekisteröidäänkö auto omiin vai firman nimiin, riippuu suurelta osin liiketoiminnan luonteesta ja siitä, miten aiot käyttää autoa. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa. Ennen päätöksen tekemistä kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa, joka tuntee paikalliset verolait ja yritystoiminnan vaatimukset, jotta voit tehdä itsellesi oikean päätöksen, joka sopii parhaiten sinun ja yrityksesi tarpeisiin.

Muistathan hyödyntää myös autoetulaskuria valinnassasi Autoetulaskuri – vero.fi

 

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsitelle soittopyyntöjä.
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?