JAA

Certum ja Allianz Trade yhteistyöhön: Vahvempaa turvaa yritysasiakkaille sekä rahoittajille

Laskurahoitus ja luottovakuutus ovat yrittäjälle timanttinen yhdistelmä haastavan maailmantilanteen keskellä. Yhteistyö maailman johtavan luottovakuuttaja Allianz Traden kanssa tuo Certumin asiakkaille turvaa ja ajantasaista tietoa oman yritystoiminnan tueksi.

”Certum on monin tavoin ketterä ja moniosaava rahoitusalan yritys, jonka päätuote on laskurahoitus. Yhteistyömme Allianz Traden kanssa mahdollistaa sen, että voimme tarjota laskurahoituksen kylkeen nyt myös luottovakuutusta, joka vähentää yritysten luottotappioriskejä. Se on hyvä uutinen sekä Certumille että meidän laskurahoitus- ja rahoittaja-asiakkaillemme. Yhteistyö kasvattaa kilpailukykyämme ja vauhdittaa kasvutavoitteitamme.”, kiteyttää Certumin hallituksen puheenjohtaja Jussi Pöntinen.

Yhteistyö on toki hedelmällinen myös Allianz Tradelle, sillä sen avulla yhtiö vahvistaa liiketoimintaansa Suomessa. Allianz Trade on arvostettu luottovakuuttamisen, kaupallisten takausten ja perinnän asiantuntija, jolla on takanaan yli sadan vuoden historia. Tänä päivänä Allianz Tradella on yli 60 000 yritysasiakasta yli 160 maassa ja valvottavanaan 83 miljoonaa yritystä.

”Vakuutamme tällä hetkellä yli 900 miljardia saatavia. Pohjoismaissa laskurahoituksen kysyntä on kasvusuunnassa, ja meillä luottovakuutus kytkettynä laskurahoitukseen on ydintoimintaa. Tärkeä osa kasvuamme on se, että tätä myöten tavoitamme yritysasiakkaat, joilla ei vielä ole luottovakuutusta. Perinteisesti vientiin keskittyneet yritykset ovat käyttäneet luottovakuutustamme saataviensa turvaamiseen.”, kommentoi Allianz Traden Nordic Commercial Director Andreas Bäckström.

Luottovakuutus suojaa myyntitappioilta

Luottovakuutus on tärkeä elementti nykyisessä maailmantilanteessa, sillä talousnäkymät ovat monilla aloilla hyvin epävarmoja. Luottovakuutus tuo suojaa ja mielenrauhaa liiketoimintaan, sillä sen kautta asiakkaamme saa ajantasaista tietoa yritystoimintansa ja omien asiakkaidensa taloustilanteiden muutoksista sekä vahvaa tukea saatavien perintään. Vakuutusasiakkaamme ei tarvitse myöskään kantaa luottotappiota yksin.

”Luottovakuutusta voi verrata henkivakuutukseen. Henkivakuutuksen avulla turvataan läheisten tai omaisten hyvinvointia, kun taas luottovakuutuksella suojataan yrityksen toimivuutta. Vakuutuksen avulla voidaan välttyä niiltä tilanteilta, joissa isompi luottotappio voisi muutoin laittaa lapun luukulle.”, Pöntinen pohdiskelee.

Tosiasia on se, että yrittäjillä harvemmin on aikaa keskittyä riittävästi yrityksen tärkeimpiin osa-alueisiin, eli rahavirtojen seuraamiseen ja vahingoilta suojautumiseen. Se on meidän tehtävämme. Certumin asiantuntijat huolehtivat paitsi siitä, että asiakkaamme on tietoinen liiketoiminnan riskeistä, myös siitä, että rahankierto on riittävän nopeaa, jolloin yritys voi toimia terveellä pohjalla suojautuen ja riskejä ennakoiden. Laskurahoituksen ohelle tarjottu luottovakuutus tuo vahvempaa suojaa asiakkaallemme.

Certumin ja Allianz Traden yhteistyö tuo yrittäjälle konkreettisia työkaluja, joiden avulla saadaan ajantasaista dataa siitä, miten raha kiertää, ja millainen on yrityksen omien asiakkaiden taloustilanne. Kun asiakas siirtää laskutuksensa Certumille, hän pääsee myös Allianz Traden palveluiden piiriin.

Iso luottotappio voi laittaa lapun yrittäjän luukulle

Juuri nyt esimerkiksi rakennusalalla eletään haastavia aikoja. Alalla on suuria yrityksiä, jotka tekevät pääurakkaa, ja alihankkijaketjussa paljon pienempiä toimijoita, jotka joutuvat sitomaan pääomaa muun muassa tarvikkeisiin ja niiden varastointiin, omien työntekijöidensä palkkoihin sekä muihin liiketoiminnan kustannuksiin. Kun projektin pääurakoitsija ajautuukin konkurssiin tai yrityssaneeraukseen, on aliurakoitsijalla edessään vaikeat ajat luottotappioiden kanssa.

Mikäli aliurakoitsija onkin Certumin laskurahoitus- ja luottovakuutusasiakas, ei hätä ole tämän näköinen. Saatavat ovat kilahtaneet tilille ajallaan, ja jos suurempi yritys ei syystä tai toisesta saakaan laskuaan maksettua, luottovakuutus kuittaa luottotappioista parhaimmillaan 90 %.

”Palveluidemme avulla kyseinen aliurakoitsija voi turvata voin leipänsä päälle. Hänen on myös helpompaa lähteä urakkaan toisen toimijan kanssa, sillä luottovakuutuksemme kertoo jo ennen sopimuksen solmimista, onko yhteistyö taloudellisesti turvallista.”, vakuuttaa Pöntinen.

Rakennusurakat ovat usein myös pitkäkestoisia, ja tänä aikana yritysten luottoluokitukset saattavat muuttua radikaalistikin. Näissä tilanteissa asiakkaamme saa tiedon muutoksista heti, jolloin hän voi lähteä neuvottelemaan oman asiakkaansa kanssa esimerkiksi maksuehdon lyhentämisestä tai muista toimenpiteistä saataviensa turvaamiseksi. Luottovakuutus avaa tietä ennakoinnille ja neuvottelulle, ja ehkäisee niitä tilanteita, joissa tieto asiakasyrityksen konkurssista tulee liian myöhään.

Certum tekee aitoa yhteistyötä yritysten kanssa

Tänä päivänä vakavarainenkin yritys voi ajautua taloushaasteisiin, ja siksi laskurahoittaminen ja luottovakuutus ovat nyt erityisen suuressa nosteessa. Yritystoimintaa voi luotsata huomattavasti levollisemmin mielin, kun mukana on luotettava kumppani huolehtimassa rahavirtojen sujuvuudesta.

Rahoituksen ja vakuutuksen kautta yritys saa joustoa haastavaan tilanteeseen. Certum pystyy myös näissä tilanteissa nojaamaan Allianziin, jolloin yhteistyö yrittäjän ja meidän välillämme on huomattavasti joustavampaa ja aidompaa. Certumin reskontravahti hoitaa yrittäjän maksumuistutukset, ja Allianz astuu tehokkaan koneistonsa kanssa kehiin siinä kohtaa, mikäli saatavan saaminen pitkittyy.

Luottovakuutus tuo odotettua kasvua Certumille

Certumille yhteistyön ydinajatuksena on kasvun mahdollistaminen. Tavoitteenamme on noin 500 miljoonan euron myynti vuoteen 2027 mennessä. Kasvua ajatellen tarvitsemme skaalautuvia rahanlähteitä, ja nämä rahanlähteet vaativat luottovakuutusta. Yhteistyö Allianz Traden kanssa tuo rahoittajiemme pääomalle parempaa riskinhallintaa sekä vakuutusturvaa, jolloin yhteistyöhön on mukavampi lähteä.

Oma arviomme on, että Allianz kumppaninamme rahoitusliiketoimintamme kasvun rahoittaminen saadaan järjestymään 50-60 % helpommin. Yhteistyön turvin voimme taata myös rahoittajillemme paremmat yöunet.

Luottovakuutus tuo Certumille rahoittaja-asiakkaita, sillä sen keinoin voimme helpommin hallita riskejä ja vauhdittaa liiketoimintamme kasvua. Allianz Trade on meille tärkeä kumppani, sillä sekä meille että meidän yhteistyökumppaneillemme ajatus tällaisen suuren ja omalla alallaan maailman johtavan toimijan tuomasta turvasta on monin tavoin positiivinen.

Kasvu vaatii velkavipua, ja uusien rahoittajien löytäminen on keino, jolla Certum aikoo toteuttaa kasvusuunnitelmansa. Jotta pysymme kasvussa mukana, meidän on myös oltava kilpailukykyisiä, sillä emme suinkaan ole ainoa laskurahoitustoimija Suomessa, vaan kilpailu alallamme on erittäin kovaa. Luottovakuutus mahdollistaa meillä muun muassa sen, että saamme hankittua järkevää jälleen rahoitusta ja että me voimme myös myydä sitä järkevästi.

Uuttaa kohti positiivisella asenteella

Certum on siirtymässä uuteen vaiheeseen erittäin positiivisin odotuksin. Me olemme Allianz Tradelle erittäin ketterä kumppani, sillä meillä on talossa taitavia koodareita, oma softa sekä asiakaskantaa, jonka avulla pääsemme heti koeponnistamaan uusia kuvioita. Me pystymme tarjoamaan kumppanillemme juuri sellaiset ratkaisut, joita he tarvitsevat. Allianz Traden Business Development Manager Jarkko Perälä onkin kiitellyt Certumia siitä, että yhteistyön aloittaminen on ollut näin joustavaa.

Jo ennen yhteistyötä Certumin asiat ovat olleet todella hyvin. Olemme tähän mennessä rahoittaneet yli 40 000 saatavaa, eli yli 150 miljoonaa euroa, ja meidän kauttamme on kulkenut lähes miljoona laskua. Takana on paljon kilometrejä, joiden aikana olemme keränneet myös arvokasta dataa sekä osaamista toimintamme tueksi.

”Tähän asti Certumin tehtävänä on ollut huolehtia, että me saamme 100 % laskusta. Nyt yhteistyön myötä Certumin huoleksi jää vakuutettujen laskujen osalta enää 10 %. Jos meidän rahoitus- ja luottotiimiltämme lähdettäisiin tilannearviota kysymään, he varmasti sanoisivat, että tilanne on nyt aika paljon helpompi, vaikka tähänkin asti ollaan hienosti pystytty toimimaan.”, Jussi Pöntinen naurahtaa.

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsittele soittopyyntöjä. (*) merkityt kohdat ovat pakollisia
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?