JAA

Certum ja SaveLend merkittävään yhteistyöhön

SaveLendin asiakkaat voivat pian sijoittaa suomalaisiin yrityslainoihin, kun yhtiö aloittaa yhteistyön Certumin kanssa. SaveLendin sijoittajille yhteistyö tuo lisää vaihtoehtoja hajauttamiseen. Certumille kumppanuus on merkittävä mahdollisuus kasvaa.

Iso tilaus ei ole yrittäjälle välttämättä onnenpotku. Pitkään eri rooleissa rahoitusmaailmassa toiminut Miika Engström tietää useita tapauksia, joissa yrittäjä on joutunut perumaan ison tilauksen, koska kassassa ei ole tarpeeksi pääomaa eikä pankista saa apua.

Esimerkiksi alihankkijat saattavat joutua ostamaan isoilla summilla materiaalin tai osat ja maksamaan ne pahimmillaan 14 päivän kuluessa. Sen jälkeen yritykset odottavat materiaalin saapumista ennen kuin pääsevät aloittamaan valmistuksen, joka voi kestää esimerkiksi kuukauden.

Tuotteen toimittamisen jälkeen tilaaja saattaa vielä vaatia laskulle 60 päivän tai jopa 90 päivän maksuaikaa.

Pahimmillaan yrityksen pääoma on neljä kuukautta sitoutuneena. Kaikkien yritysten kassa ei vaan kestä sellaista, vertais- ja yrityslainoja välittävän SaveLendin tulosjohtaja sekä Fixuran toimitusjohtaja Engström kertoo.

Tällaisia tapauksia ratkomaan tilitoimistona aloittanut vaasalainen Certum alkoi tarjota laskurahoituksia vuonna 2015. Käytännössä palvelun käyttäjä eli yrittäjä voi myydä omat laskunsa eteenpäin sijoittajille.

Näin yrittäjä voi saada rahansa tilauksesta heti. Toki ihan koko summaa yrittäjä ei saa, vaan sijoittaja saa pitää pienen prosenttiosuuden kunkin laskun summasta. Käytännössä kyse on siis yritykselle myönnettävästä lyhytaikaisesta lainasta.

 

Luottotappiot 0,2 prosenttia

Certumin laskurahoituspalvelun kautta on kiertänyt jo noin 650 000 laskua. Yrityksille on välitetty noin 100 miljoonalla eurolla lainaa.

Certumin yksi perustajista ja yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Jussi Pöntinen kertoo, että luottotappioita on kertynyt vuosien aikana yhteensä 0,2 prosenttia.

Sijoittajan näkökulmasta se kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta, SaveLendin Engström kertoo.

Ja juuri siksi SaveLend halusi aloittaa yhteistyön Certumin kanssa. SaveLendillä on sijoittajia, jotka haluavat vakaata ja matalariskistä tuottoa.

Certumin asiakastuntemuksen avulla riskitaso on hyvin hallittavissa.

 

Lue koko juttu Vaasa Insiderin sivulta 

Teksti & kuva Vaasa Insider

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsittele soittopyyntöjä. (*) merkityt kohdat ovat pakollisia
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?