JAA

Yrittäjän sähköinen laskutus on tätä päivää

Palkansaaja tietää, paljonko tilille palkkapäivänä tulee rahaa ja pystyy suunnittelemaan tulevaa tiedon pohjalta. Yrittäjän kohdalla tulojen ja menojen ennakointi ei ole aina niin yksioikoista. On sesonkia sekä nousu- ja laskusuhdanteita. On ajallaan laskunsa maksavia asiakkaita ja maksamatta jättäviä.

Epävarmuuksien sietäminen on olennainen osa yrittäjyyttä: kaikki ei ole omassa hallinnassa, mutta silti pitäisi tulla toimeen, investoida, kasvaa tai olla kasvamatta. Vaikeista ajoista selviää paremmin, jos yrityksellä on puskuria kassassa.

Parasta puskurin kannalta on tietysti se, että asiakkaat maksavat yrittäjälle ajallaan. Hyvä laskutusprosessi on sellainen, jossa saatavat kilahtavat kassaan ilman, että laskuttamiseen kuluu omaa aikaa enempää kuin on välttämätöntä. 

Uudet rutiinit

Useimmat tuskin haluavat käyttää päiväänsä paperilaskuihin ja mapittamiseen, niin kivaa kuin se onkin. Laskutusprosessia voi tehostaa laskutuksen sähköistämisellä. Koko homman siirtäminen tietokoneen tai älypuhelimen ruudulle yksinkertaisesti vie vähemmän aikaa ja rahaa. Uusi systeemi muuttuu uudeksi rutiiniksi.

Sähköinen laskutus on paitsi nopeampaa, myös tarkempaa ja loppupeleissä helpompaa kuin perinteinen laskujen tulostelu ja postittelu. Olennainen osa sähköistä laskutusta on automaation ihanuus: perusjutut, kuten maksusuoritusten seuraaminen, tapahtuvat itsestään taustalla. Maksumuistuttaminen voidaan antaa laskutusohjelman hoidettavaksi. Myös lakisääteiset raportit saa helpommin ulos ohjelmasta kuin käsin askarreltuna.

Sujuva arki

Yrittäjä selviää arjesta paremmin, jos kassaan on onnistunut kerryttämään puskuria. Maksuliikenteen, laskutuksen ja tarvittaessa myös maksumuistuttamisen pitää siis sujua. Lopulta kyse on siitä, että yrittäjän pitää tietää, miten yrityksellä oikeasti menee. Tähän sähköinen laskutus voi tarjota suuren avun.

Mikään tietokone tai laskutusohjelma ei poista yrittäjyyteen liittyviä riskejä. Sähköiset järjestelmät eivät korvaa sen paremmin yrittäjää itseään kuin taloushallinnon ammattilaisia yrityksen palveluksessa tai tilitoimistossa. Ja samoin kuin kirjanpitäjältä on oikeus vaatia laatua, pitää sitä vaatia myös sähköiseltä palvelulta.

Haluatko selvittää, miten sinun yrityksesi laskutus voidaan hoitaa ammattimaisesti?

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsitelle soittopyyntöjä.
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?