JAA

Suunnittele yrityksen kasvu

Jos kasvaminen olisi helppoa, sitä tekisivät kaikki. Valitettavasti usein yritykset lähtevät liian heppoisin perustein ja valmistautumatta tavoittelemaan kasvua. Kasvu vaatii investointeja ja on riskialtista. Se ei tarkoita, että kassaan kilahtaa rahaa – se nostaa myös kustannukset ylös. Suunnittelematta saa vain ja ainoastaan näpeilleen.

Kasvussa suuri painoarvo on sillä, millä pohjalla vanha tekeminen on. Miten yritystä ja sen kasvua on aiemmin hoidettu? Jos haluat kasvaa, hommat pitää hoitaa alusta asti kunnolla. Takana on oltava hyvä tie: tiedät katteesi ja kirjanpito on tehty moitteettomasti.

Merkitys on myös bisneksen luonteella ja sillä, kuinka kasvuun tähdätään. Kasvaako yritys uusilla vai vanhoilla tuotteilla, myydäänkö palvelua vai tuotetta ja paljonko tuotteissa on kiinni pääomaa? On äärimmäisen tärkeää tuntea kassansa kierto. Pätevän kassavirtalaskelman avulla tiedät, missä rahasi ovat sekä milloin ja kuinka paljon rahaa kassaan kilahtaa. Tiedät, paljonko tuotteissa on kiinni pääomaa ja tunnet myös kustannukset. Tiedät myös, mitä olet myynyt, ja osaat ennustaa, kuinka myynti etenee jatkossa.

Tuntemalla kassan kierron osaat myös sanoa, kuinka pitkäaikaista rahoitusta kasvamiseen tarvitset. Rahoitusmarkkinat ovat nykyään tiukat. Pienten yritysten on hankala saada rahoitusta, minkä vuoksi papereiden pitää olla särmässä kunnossa. Ilman lukuja on turha mennä anomaan pankista rahaa. Rahoitusta saa, kun paperit ovat kunnossa ja kun yritykseltä löytyy hyviä ideoita ja selkeä suunnitelma.

Etsitkö joustavia ja nykyaikaisia rahoitusratkaisuja yrityksesi kasvun mahdollistamiseksi?

JAA

Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?