JAA

Factoring vs. laskujen myynti

Oikea rahoitusmuoto tuo helpotusta yrittäjän ahdinkoon, kun maksuja on tiedossa, mutta kassa on hetkellisesti tyhjä. Nopean rahoituksen hyötynä on yrityksen maksuvalmiuden parantaminen, mahdollisuus tehdä uusia investointeja ja myöntää pidempiä maksuaikoja. Yritys näyttää näin myös paremmalta ulospäin, kun rahat ovat omassa käytössä ja oman liiketoiminnan kehittämiseksi voidaan tehdä fiksuja siirtoja.

Factoring ja laskujen myynti tarkoittavat lähtökohtaisesti samaa asiaa: rahoituksen saamista ulkona olevia laskusaatavia vastaan. Ne ovat muihin rahoituskeinoihin verrattuna nopeita ja sopivat pienten lyhytaikaisten hankkeiden rahoittamiseen.

Oleellinen ero factoring-rahoituksen ja laskujen myynnin välillä on riskin kantaminen. Factoring-rahoituksessa riskin kantaa yrittäjä, laskujen myynnissä riski siirtyy kokonaan rahoitusyhtiölle.

Laskuja myytäessä laskutettavan asiakkaan luottoluokituksella on enemmän merkitystä kuin laskuja myyvän yrityksen, sillä monesti rahoitusyhtiö haluaa ostaa vain ”varmoja” saatavia ja karttaa riskiä. Yrityksen myydessä laskunsa, niiden perään ei tarvitse enää murehtia. Toisaalta rahan hinta on kalliimpaa, koska luottotappioriskin siirtymisen lisäksi myös reskontran hoitoon tarvittava lisätyö poistuu.

Factoring sopii yritykselle, joka on hyvässä kunnossa. Factoring-rahoitusta voi olla hankala saada, jos yritys ei ole hoitanut asioitaan huolellisesti. Factoring-rahoituksessa rahoista saa yleensä 80 %, ja loput 20 % vasta, kun lopullinen asiakas on maksanut laskun. Tämä on rahoitusyhtiön tapa pienentää luottotappioriskiä. Olemassa on kuitenkin myös yhtiöitä, joilta voit saada välittömästi 100 % rahoituksen.

Factoring sopii yhdelle, laskujen myynti toiselle. Oleellista on miettiä rahoitusmuotoja riskin kautta. Etsi rahoitusyhtiö, jonka systeemit sopivat juuri omaan käyttötarkoitukseesi. Tärkeintä on, että yrityksellä on suunnitelma siitä, mihin rahoitus käytetään ja miten se maksetaan takaisin.

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsittele soittopyyntöjä. (*) merkityt kohdat ovat pakollisia
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?