JAA

Kirjanpitäjältä apua yritysrahoitusten vertailuun

Rahoituksen saaminen on yritykselle elintärkeää: se tukee kasvua ja yrityksen menestystä. Huonosta taloustilanteesta johtuva tiukentunut pankkitoiminnan sääntely vaikeuttaa kuitenkin yritysten lainansaantia. Sääntely on entistä rajumpaa eivätkä pankit voi myöntää lainaa entiseen tapaan. Tämä näkyy yrityksille laina-aikojen lyhentymisenä, vakuusvaatimusten koventumisena ja marginaalien nousuna.

Kiperä taloustilanne on erityisen vaikea pienyrittäjille. Toiveissa siintävät kasvu ja investoinnit, mutta kassa on tyhjä. Yrityksen kokonaistilanteen tulee olla viimeisen päälle, jotta se saa lainaa pankista. Vaatimukset ovat korkealla eikä rahoitusta yksinkertaisesti ole tarjolla järkevillä ehdoilla.

Vaikka pankkien rahahanat ovat entistä tiukemmalla, kannattaa muistaa, että rahoitusta saa muualtakin kuin kivijalkapankeista. Sääntely on johtanut siihen, että tarjolle on tullut yhä uusia vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja. Avain yrityksen rahoitukseen ovatkin monipuoliset rahoituskeinot.

Uudet rahoituksen lähteet ja vaihtoehtoiset rahoitusmuodot ovat pysyvä ilmiö. Tällaiset keinot ovat usein ainoa mahdollinen tapa rahoittaa liiketoimintaa. Vaihtoehtoisiin rahoituslähteisiin kannattaakin tutustua, kun pankkirahoitus on kiven alla. Esimerkiksi yritysrahoituksessa nousussa olevat vertaislainat ovat Isossa- Britanniassa jo täysin validi rahoitusratkaisu.

Yritysrahoituksen tarjoajissa on eroja, minkä vuoksi rahoittajia kannattaa arvioida kriittisesti. Rahoituslähteen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten yrityksen motiivit ja rahoituksen määrä. Joskus rahoituskeinojen vertailuun voi kaivata ulkopuolista apua, jota voi tarjota esimerkiksi asiantunteva kirjanpitäjä. Näin saat juuri omiin käyttötarkoituksiisi parhaiten sopivan ratkaisun.

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsittele soittopyyntöjä. (*) merkityt kohdat ovat pakollisia
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?