Mielenrauhaa sopimus- ja lakiasioihin 

Ennakointi on viisasta ja erityisen tärkeää se on yrittäjälle. Innostunut yrittäjä unohtaa usein huolellisesti laadittujen sopimusten merkityksen. Liian usein lakiasioita ja sopimuksia aletaan miettiä vasta, kun jokin yllättävä asia on jo tapahtunut. Sopimusten tekeminen ja päivittäminen on yrittäjälle yhtä tärkeää kuin vakuutusten ottaminen.


Yrittäjän tärkeät sopimukset ja asiakirjat voidaan jakaa seuraaviin kategorioihin: Lakisääteiset asiakirjat, yrityksen omat sopimukset, yrityksen ja yhteistyökumppanin sopimukset, sekä yrittäjän henkilökohtaisiin asiakirjoihin. 

 

Untitled design 5

 

Yrityksiltä vaadittavat lakisääteiset asiakirjat ja velvoitteet ovat Suomessa moninaiset. Osakeyhtiölaki velvoittaa pitämään osakasluetteloa, työlainsäädäntö esimerkiksi työaikakirjanpitoa, työvuoroluetteloa, työsuojelun toimintaohjelmaa, perehdyttämis- ja tasa-arvosuunnitelmaa. 

Lähes kaikki yritykset käsittelevät henkilötietoja. GDPR:n mukainen tietosuojaseloste täytyy olla laadittuna ja jokaisen saatavilla kaikissa henkilötietoja käsittelevissä yrityksissä. 

Kuulostaako hankalalta? 

Certum Lakipalvelut on tehnyt yrityksille helpoksi kaikkien lakiasioiden hoitamisen.  Yrityksen sopimukset ja lakisääteiset asiakirjat, sekä muut lakiasiat hoituvat kuntoon helpommin kuin aavistatkaan Certumin asiantuntevien lakimiesten avulla. 

Nyt meneillään oleva kesäkampanja on hieno tilaisuus tarkistaa lakiasiat kuntoon täältä!

Ole meihin yhteydessä, olemme sinua varten!

– Certumin lakitiimi

Sivuston suunnittelu ja toteutus: Bermuda