JAA

Oikea rahoitusmuoto voi päästää yrityksesi pälkähästä

Pk-yrityksen toiminnan rahoittaminen ei ole tänä päivänä mikään turhan helppo juttu. Pk-yritysbarometrin (2/2015) mukaan jo lähes kolmannes yritysten suunnittelemista hankkeista jäi toteutumatta tai toteutui suunnitellusta poiketen rahoituksen saatavuuteen ja ehtoihin liittyneiden vaikeuksien vuoksi.  Jopa joka viides pk-yritys raportoi vaikeuksista hoitaa maksujaan viimeksi kuluneen kolmen kuukauden aikana, mikä on ennätyskorkea luku (Pk-yritysbarometri 2/2015).

Pk-yritykset painivat siis päivittäin rahoitusasioiden kanssa. Usein konkreettisena ongelmana on, että yrityksen rahat ovat jossain muualla kuin omalla pankkitilillä. Kulu syntyy yritykselle monesti heti kun työt aloitetaan, mutta laskutuksen voi hoitaa vasta sitten, kun työt on tehty. Kun tähän lyödään päälle lapasesta lähteneet maksuajat tai ongelmat saada rahat asiakkailta ajallaan, käy tilanne monelle yrittäjälle sietämättömäksi.

Suurin tarve on käyttöpääomalle, jolla hoidetaan palkat ja sähkölaskut maksuun. Kasvu ja investoinnit siintävät vain haaveissa, koska rahat ovat jumissa asiakkaalla. Koska raha ei liiku tarpeeksi vikkelästi, yrittäjät joutuvat jatkuvasti häntä koipien välissä vinkumaan rahoitusta ja sumplimaan maksujärjestystä. Kuulostaako tutulta?

Oikea rahoitusmuoto voi kuitenkin tuoda helpotusta yrittäjän ahdinkoon. Jos kaipaat lyhytaikaista ja nopeaa rahoitusta, kannattaa tutustua laskurahoitukseen. Laskurahoituksen avulla yritys saa käytännössä omat rahat käyttöönsä nopeasti rahoitusyhtiön kautta lyhytaikaisena luottona. Tästä aiheutuvat kulut ovat usein pieniä suhteessa saavutettuun hyötyyn. Järkevää on valita rahoittajaksi sellainen yhtiö, jolle riittää vakuudeksi yrityksen laskusaatavat. Tällöin panttauksia säästyy muihin, pidempiaikaisiin luottoihin.

Käytitpä mitä rahoitusmuotoa tahansa, yritykselläsi on oltava selkeä suunnitelma siitä, mihin rahoitus käytetään ja miten se maksetaan takaisin. Lainaa rahaa siis vain selkeään tarpeeseen. Kannattaa myös ottaa selvää Finnveran, ELY-keskuksen tai Tekesin rahoitusmahdollisuuksista.

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsittele soittopyyntöjä. (*) merkityt kohdat ovat pakollisia
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?