JAA

Varmista, että yrityksen kassavirta riittää kesällä 

Kesäkuukaudet ovat monelle yrittäjälle kiireistä aikaa. Se ei välttämättä tuo mukanaan suurta kausivaihtelua, mutta palkanmaksuun liittyvät rutiinit pysyvät muuttumattomina. Yrittäjän on tärkeä tiedostaa mahdollinen kausivaihtelu jo hyvissä ajoin, sillä se voi vaikuttaa yrityksen kassanhallintaan monella tapaa.

On tärkeää varmistaa, että kesäkuun palkat maksetaan ajallaan ja budjetoida tarkasti, jotta taloudelliset yllätykset eivät pääse horjuttamaan yrityksen vakautta. Kausivaihtelu voi vaikuttaa yrityksen tulovirtaan, joka tarkoittaa, että yrittäjän on oltava valmistautunut hallitsemaan kesän kuluja. Hyvä kassanhallinta auttaa yrittäjää ennakoimaan tulevia menoja ja varautumaan mahdollisiin hiljaisempiin kausiin. Tämän vuoksi on suositeltavaa laatia kattava suunnitelma kesäkuun palkkojen maksamiseksi ja kassavirran hallitsemiseksi, jotta yritys voi jatkaa toimintaansa häiriöttä läpi kesän. 

Kesällä yrityksen kassavirran hallinta voi olla haastavaa, mutta on olemassa kolme keskeistä toimenpidettä, jotka auttavat pitämään talouden tasapainossa.  

1. Ennakoi ja seuraa tuloja sekä menoja
Seuraa ja ennustaa kassavirtaa säännöllisesti, jotta yllättävät menot eivät pääse horjuttamaan taloutta.
 

2. Kausiluontoisuus
Yrityksen tulisi hyödyntää kausiluontoisuutta esimerkiksi tarjoamalla kesäajan erikoistarjouksia tai palveluita, jotka lisäävät myyntiä hiljaisempina kuukausina.
 

3. Certum reskontravahti
Tehokas saatavien hallinta varmistaa, että maksut saapuvat ajallaan ja kassavirta pysyy positiivisena.  

Nämä toimet auttavat yritystä säilyttämään vakauden ja kasvun mahdollisuudet kesän yli.

Certum auttaa sinua näissäkin asioissa, ota yhteyttä matalalla kynnyksellä niin katsotaan tilanne yhdessä läpi. 010 5678 810 / myynti@certum.fi

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsitelle soittopyyntöjä.
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?