JAA

Voisiko kirjanpitäjäsi olla paras neuvonantajasi?

Kun ostat auton, teet sähkösopimuksen tai hankit vakuutuksen, ostopäätöstä edeltää usein vertailu. Mietit, vastaako hankinta tarpeitasi ja onko hinta–laatu-suhde kohdillaan. Erikoista kyllä, harva yritys kilpailuttaa kirjanpitäjiään. Se kannattaisi, sillä tilitoimistoissa on paljon eroja.

Kirjanpitäjän käsien läpi kulkee jatkuvasti arvokasta tietoa yrityksesi kannattavuuden tilasta. Kirjapitäjäsi näkeekin ensimmäisenä, häämöttääkö edessä karikoita. Tässä vaiheessa päästään kiinni tilitoimistojen eroihin: Antaako kirjanpitäjäsi sinulle vinkkejä talouden suunnitteluun? Varoittaako hän noista karikoista, vai antaako hän laivan törmätä ja upota?

Jos tähdelliset tiedot jäävät saamatta, yrityksen talouden tarkkailu jää yrittäjän harteille. Tilanne tulee vastaan etenkin pienissä yrityksissä, joissa on harvoin pelkästään talousasioille omistautuneita työntekijöitä. Silmien ummistaminen kirjanpidon lukujen edessä saattaa tuntua houkuttelevalta ratkaisulta arjen rutiineissa ja kiireessä. Otetta ei kuitenkaan kannata päästää herpaantumaan.

Jos taloudellisen kannattavuuden tulkinta tuntuu liian suurelta palalta nieltäväksi yksin, rinnalle kannattaa etsiä hyvä tilitoimisto, josta saat kokonaisvaltaista talousneuvontaa. Parhaimmillaan jo kirjanpitäjä voi toimia taloudellisena neuvonantajanasi ja kumppaninasi, jonka kanssa voi optimoida verotusta, kehittää liiketoimintaa, tutustua talouden tunnuslukuihin sekä hoitaa laskutusta ja perintää. Taloushallinnon ammattilaisen neuvot ovat arvokkaita.

Kirjanpitäjien rooli konsultteina korostuu etenkin tulevaisuudessa, sillä perinteinen tietojen tallentaminen siirtyy yhä enenevissä määrin tietokoneiden ja ohjelmistojen työksi. Selvää on, että käsin tehdystä tallennustyöstä ei kannata maksaa itseään kipeäksi jatkossa. Viilaa siis käsitystäsi kirjanpitäjistä jo nyt ja aseta rima entistä korkeammalle, jotta saat rahoillesi vastinetta jatkossakin. Siitä, että luvut kääntyvät aidosti hyödylliseksi tiedoksi, kannattaa maksaa.

Haluatko tarjouksen kirjanpitäjältä, jolta saa arvokasta neuvontaa?

JAA

Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?