JAA

Yrittäjän fiksut valinnat taloushallinnossa syksyllä 2023

Taloushallinto on yrityksen menestyksen kannalta keskeinen osa-alue, johon kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti syksyllä. Syksy on usein taloushallinnon kiireisintä aikaa, sillä silloin on tehtävä tilinpäätös, verotus ja budjetointi seuraavalle vuodelle. Näiden tehtävien hoitaminen vaatii suunnittelua, tarkkuutta ja asiantuntemusta. Kerromme seuraavaksi, mitä yritystoimintaa helpottavia valintoja yrityksen olisi hyvä miettiä taloushallinnon puolella etenkin näin vuoden loppupuolella.

1. Ulkoista taloushallinto osittain tai kokonaan.
Taloushallinnon ulkoistaminen on yksi tapa varmistaa, että taloushallinto hoidetaan ammattimaisesti ja ajallaan. Ulkoistamalla taloushallinnon yritys voi vapauttaa resurssejaan ydinliiketoimintaansa, vähentää kustannuksia ja riskejä sekä hyödyntää ulkopuolisen asiantuntijan osaamista. Ulkoistamisen vaihtoehtoja ovat esimerkiksi tilitoimiston palvelut, pilvipohjaiset taloushallinto-ohjelmistot tai kokonaisvaltaiset taloushallintoratkaisut.

2. Hyödynnä digitalisaation mahdollisuudet.
Digitalisaatio tarjoaa monia etuja taloushallinnolle, kuten tehokkuutta, automaatiota, läpinäkyvyyttä ja reaaliaikaisuutta. Digitalisaation avulla yritys voi esimerkiksi siirtää paperiset tositteet sähköiseen muotoon, automatisoida kirjanpidon ja laskutuksen prosesseja, seurata talouden tunnuslukuja reaaliajassa ja hyödyntää tekoälyä ennusteiden ja analyysien tekemisessä.

3. Pidä huolta talouden suunnittelusta ja seurannasta.
Talouden suunnittelu ja seuranta ovat tärkeitä toimintoja, jotka auttavat yritystä saavuttamaan tavoitteensa ja varautumaan tulevaisuuden haasteisiin. Talouden suunnitteluun kuuluu esimerkiksi budjetointi, kassavirtalaskelma ja investointilaskelma. Talouden seurantaan kuuluu esimerkiksi tilinpäätös ja tuloslaskelma. Nämä seurantaluvut antavat yritykselle kattavan kuvan sen taloudellisesta tilanteesta ja suorituskyvystä.

Nämä ovat esimerkkejä siitä, mitä fiksuja valintoja yritys voi tehdä taloushallinnossaan syksyllä 2023. Taloushallinto on jatkuvaa kehittämistä ja oppimista vaativa alue, jossa on hyvä pysyä ajan tasalla uusista trendeistä ja mahdollisuuksista. Jos haluat lisätietoja,  kiinnostuit yllämainituista ideoista tai haluat jutella omaan taloushallintoosi liittyvistä asioista niin ota yhteyttä meihin!

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsittele soittopyyntöjä. (*) merkityt kohdat ovat pakollisia
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?