JAA

Yrittäjä – Siirrä erääntyneet saatavat ajoissa perintään

Saatavien perintä on tärkeä kulmakivi yrityksen taloushallinnossa. Yrityksen kassa on ennustettavampi, mitä täsmällisemmin asiakkaat maksavat laskunsa. Eteen tulee kuitenkin tilanteita, kun maksuviiveitä ilmenee unohdusten ja mahdollisten maksuvaikeuksien vuoksi. On siis tärkeää, että seuraat yrityksesi erääntyviä saatavia säännöllisesti.

Ennen tarkempia toimenpiteitä on hyvä selvittää, mistä laskujen maksamattomuus johtuu

Ennen tarkempia toimenpiteitä on hyvä selvittää, mistä laskujen maksamattomuus johtuu. Jos maksuviiveet ovat toistuvia, on syytä harkita perintätoimia. Mitä nopeammin siirrät saatavan perintään, sitä parempi mahdollisuus on kotiuttaa erääntynyt saatava. Ammattimainen asiakaspalvelu ja toimiva perintäprosessi ovat tehokkaita sekä asiakassuhteita kunnioittavia. Perintäpalveluissa noudatetaan hyvää perintätapaa sekä lainsäädäntöä.

Erääntyneestä saatavasta tulee lähettää aina ensin maksumuistutus ennen perintään siirtoa. Maksumuistutuksen voit lähettää itse, mutta järkevintä on vapauttaa kädet jo tässä vaiheessa ja siirtää muistuttaminen Certumin hoidettavaksi. Monet yrittäjät kokevat maksumuistutuksen lähettämisen vaivalloisena, koska se on yleensä aikaa vievää työtä ja ei kuulu arkirutiineihin. Omia resurssejaan ei siis kannata tuhlata, vaan keskittyä itse liiketoiminnan pyörittämiseen.

Maksumuistutuksen lähettäminen on edellytys sille, että saatava voidaan siirtää perintään ja perintätoimisto voi lähettää maksuvaatimuksen. Yritysperinnässä voidaan käyttää myös trattaperintää. Trattaperintää on kuitenkin rajoitettu vuoden alusta voimaan tulleen väliaikaisen perintälain muutoksen johdosta. Aiheesta voit lukea lisää tästä linkistä, Certumin aiemmin julkaistusta blogikirjoituksesta.

Siirrettyäsi saatavat Certum Perintään, asiantunteva perintätiimimme hoitaa sekä maksunvalvonnan että perinnän. Certum Perintä on yrityksellesi panostus ammattimaiseen asiakaspalveluun.

JAA

Tarvitsetko apua laskujen elinkaaren hoitamiseen? Ota yhteys ammattilaisiimme!

Mielenrauhaa sopimus- ja lakiasioihin

Ennakointi on viisasta ja erityisen tärkeää se on yrittäjälle. Innostunut yrittäjä unohtaa usein huolellisesti laadittujen sopimusten merkityksen. Liian usein lakiasioita ja sopimuksia aletaan miettiä vasta, kun jokin yllättävä asia on jo tapahtunut. Sopimusten tekeminen ja päivittäminen on yrittäjälle yhtä tärkeää kuin vakuutusten ottaminen. Yrittäjän tärkeät

Lue artikkeli

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsitelle soittopyyntöjä.
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?