JAA

Wickholm Talotekniikka: Certum neuvotteli kasvua mahdollistavan rahoituksen

Perheyritys Wickholm Talotekniikka on erikoistunut talotekniikkaurakoihin ja LVIS-huoltotöihin Etelä-Suomen alueella. Kun yli 60-vuotias Wickholm Talotekniikka tammikuussa 2020 otti yhteyttä Certumiin, kasvuyritys oli tuplannut liikevaihtonsa viimeisen viiden vuoden aikana, mutta kamppaili rahoitushuolien kanssa. Certumin avulla Wickholm Talotekniikka sai käyttöönsä lisää käyttöpääomaa, joka mahdollistaa yrityksen kasvun myös tulevaisuudessa.

 

Rakennusalalla urakoiden kulut erääntyvät yleensä jo pitkään ennen tulojen realisoitumista. Urakoihin tarvitaan myös suuret vakuudet, yleensä 10% urakkasopimuksen hinnasta. Wickholm Talotekniikan käyttöpääoma oli alkuvuonna 2020 sidottu urakoihin ja vakuuksiin, eikä riittänyt rahoittamaan yrityksen nykyistä ja tulevaa kasvua. Wickholm Talotekniikan toimitusjohtaja Anssi Lilja koki, että silloinen pankki ei tunnistanut yrityksen rahoitustarvetta, eikä yrityksen potentiaalia pitkällä tähtäimellä.

 

Certum auttoi Wickholm Talotekniikkaa arvioimalla kasvuun sitoutuvan käyttöpääoman määrän, laatimalla rahoitussuunnitelman, sekä tulos-, tase- että kassavirtaennusteet rahoitussuunnitelman toteuttamiseksi. Näiden avulla Certum myös kilpailutti Wickholm Talotekniikalle pankkeja ja onnistui neuvottelemaan yritykselle uuden pankin kanssa paremmat laina- ja rahoitusehdot. Koska urakat olivat sitoneet kasvuyrityksen vakuudet, Certum myös kilpailutti Wickholm Talotekniikalle vakuuslaitokset ja toteutti niiden sopimusneuvottelut.

 

”Certumin tekemä rahoitussuunnitelma ja analyysi yrityksemme tilasta oli ikään kuin meidän todistusaineisto pankeille siitä, mihin Wickholm Talotekniikka tarvitsee rahoitusta. Sen avulla löysimme uuden pankin, joka luotti meihin, ymmärsi meidän tilanteen ja halusi meidät asiakkaakseen”, kertoo toimitusjohtaja Lilja.

 

Lilja toteaa, että Certumin neuvottelemat järjestelyt olivat Wickholm Talotekniikalle taloudellisesti hyvät, oikea-aikaiset, ellei peräti ihan välttämättömät:

 

”Näin jälkeenpäin katsottuna emme olisi onnistuneet mitenkään ilman tätä, tai ainakin tie olisi ollut paljon vaikeampi. Tämä oli erittäin onnistunut investointi Certumin kanssa, joka ei myöskään ollut kovin kallis siihen nähden mitä saatiin aikaiseksi. Pääsimme kovimman kasvupiikin yli ja voimme nyt jatkaa kasvua.”

 

Lilja kertoo olevansa erittäin tyytyväinen Certumin tekemän työn lopputulokseen ja suosittelee Certumia muillekin yrityksille, joilla ei ole omaa talousjohtajaa, ja jotka kaipaavat luotettavaa taloustietoa toiminnastaan. Lilja kiittelee Certumia myös hyvästä maanläheisestä palvelusta:

 

”Certumilla meitä palvelivat mukavat, osaavat ammattilaiset. Minulle tuli heti hyvä fiilis heistä. Certum ei tuntunut perinteiseltä konsulttifirmalta, joka tekee raha edellä, vaan oli yksi hinta, joka piti loppuun asti, ilman lisäkustannuksia. Saimme todella asiallista ja hyvää palvelua, ja jäi tunne, että Certumia oikeasti kiinnostaa, että me onnistumme.”

 

Teksti: Väre & Co

JAA

Yhteydenottopyyntö

Saitko meiltä laskun? Tarkistathan laskusi tiedot ja ole yhteydessä suoraan laskuttajaan. Muissa tapauksissa jätä meille tietosi niin olemme yhteydessä sinuun.

"*" näyttää pakolliset kentät

Huomioittehan, että emme käsittele soittopyyntöjä. (*) merkityt kohdat ovat pakollisia
Nimi*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Picture of Moikka 👋
Moikka 👋

Miten voimme olla avuksi?